dimarts, 21 d’agost del 2012

Transicions Evolutives

Des de 1999 he treballant amb adolescents com a psicòleg, educador, professor, orientador o tutor, i cadascun d'aquests treballs m'ha permès descobrir aspectes sorprenents d'aquesta etapa vital.

Durant aquests anys he vist a joves enviant missatges contradictoris sense ser conscient del que feien, adolescents perdre el control en un segon, he vist trencar-se la barrera invisible que els permet començar a confiar.

L'adolescència és un món canviant que necessita de referents estables i segurs per no perdre's, que necessita d'un refugi on poder tornar després d'explorar el món dels adults i reflexionar sobre el viscut.

Juntament amb les famílies busque la manera mes sana de facilitar que els joves puguen explorar nous aspectes de la seua vida sense por a equivocar-se. Aquesta seguretat facilitarà el pas de la infantesa a l'edat adulta, i permetrà al jove confiar en les seues capacitats.

És bo que com a mares i pares estiguem preparats per a sostenir als nostres fills en aquesta muntanya russa d'emocions. Com a professional ha sigut el meu interès durant tots aquests anys ajudar a entendre el que està passant en aquestes família.

Raül Pérez Naya

Museros, 07 de gener 2015
. . .